چگونه
مرجع آموزش فارسی زبانان جهان

چگونه خودباوری را بیاموزیم؟ / ۴روش کاربردی تقویت خودباوری

افرادی  که به دنبال زندگی بهتر و پر آرامشی هستند بی‌شک به خصوصیات و قدرت های ذهنی خاصی نیاز دارند که یکی از مهم ترین آنها خودباوری است. اما در این باب سوال های مهمی ذهن افراد را به خود درگیر می‌کند که چگونه خودباوری را بیاموزیم؟ یا خودباوری به چه معناست و چه تأثیری در زندگی ما دارد؟

ما در این مقاله به طور کامل به مفهوم باور به خود و راه های رسیدن به این قدرت ذهنی و حتی تأثیرات آن در زندگی می‌پردازیم تا شما بتوانید با تکیه بر این مطالب ذهن خود را برای داشتن باور به خود و همچنین دست یافتن به این مهم آماده کنید. با ما همراه باشید.

خودباوری در زندگی

۴ راه مهم باور به خود در زندگی

خودباوری در اصل به معنای باور داشتن به توانمندی ها، استعداد، دانسته ها و دانش خود در مسائل مختلف است. به طور مثال وقتی فردی در برابر مشکلی یا در شرایط خاصی قرار می‌گیرد باید به توانمندی های خود در باره حل مشکل اعتماد داشته باشد و از آنها استفاده کند؛ و اگر این شرایط را ندارد با قبول کردن وضعیت و اعتماد به استعداد و هوش خود به سراغ آموختن یا یادگیری برای حل آن مشکل برود، به خودباوری رسیده است. فرد  می‌بایست به طور مداوم تلاش بر از بین بردن افکار منفی خود برای ایجاد توانایی انجام این کار را بکند تا مسیر خود را هموار تر کند.

همچنین افرادی که باور به خود را به صورت صحیح به‌دست آوردند می‌توانند زمینه خوبی برای تغییر کردن را نیز فراهم کنند؛ این امر باعث می‌شود تا شما در مسیر هدف اصلی خود یعنی موفقیت در زندگی گام مثبتی بردارید.

اما برای رسیدن به این مهم باید نکات و اصولی را رعایت کنیم و در راه های رسیدن به خودباوری قدم برداریم که در ادامه ما قصد داریم ۵ راه رسیدن به خودباوری و تأثیر هر یک از آنها در زندگی را بررسی کرده و درباره آن با شما عزیزان صحبت کنیم. همراه ما باشید.

  1. عزت نفس، بهترین خودتان باشید.

یکی از اولین قدم ها در تقویت روحیه خودباوری اتکا به عزت نفس است. شما باید در این باب بر روی خود تمرین کنید که شما بهترین ورژن خود هستید و برای ثابت کردن این قضیه به خود باید تلاش کنید. البته باید مراقب مرز عزت نفس و عزت نفس کاذب باشید؛ اگر در مورد کار یا مشکلی واکنشی از خود بروز ندهید و برای پیشرفت خود یا حل مشکل تلاش نکنید و خود را به دروغ بهترین بنامید کار درستی نیست، در اصل باید خودتان را دوست داشته باشید و برای پیشرفت خودتان بیشترین تلاش را بکنید و اینگونه خود را بهترین خودتان بدانید.

این مرحله در رسیدن به خودباوری به شما کمک می‌کند تا در هنگام شکست های احتمالی خود را سرزنش نکنید و با خود مهربان‌تر باشید.

  1.  برای پیروزی ها خود جشن بگیرید!

زندگی مسیری است که همواره از فراز و نشیب ها و سختی ها و آسانی ها پر شده که هیچ کس از آن مستثنا نیست. بی‌شک شما هم زمانی را سپری کرده‌اید که مشکل آزار دهنده‌ای گریوان شمارا گرفته باشد اما روی دیگر زندگی نیز وجود دارد که در آن خوشی ها، موفقیت ها و پیروزی های شما وجود دارد. برای اینکه شما بتوانید خودباوری خود را تقویت کنید و در زندگی خود گسترش دهید باید به روی مثبت زندگی خود بیشتر توجه کنید؛ برای موفقیت های کوچک و بزرگ و همچنین پیروزی هایتان جشن بگیرید و به نوعی به خودتان استراحت و جایزه بدهید.

این گام از خودباوری باعث می‌شود تا تعهد شما نسبت به زندگی خود بیشتر شود و برای رسیدن به موفقیت های بیشتر تلاش کنید و از شکست خوردن نترسید.

  1.  هدف گذاری صحیح، برنامه‌ریزی واقع بینانه داشته باشید.

بی‌شک خودباوری یکی از عوامل مهم در دست یابی به اهداف زندگی است و دست یابی به آن می‌تواند برای شما کمک رسان باشد؛ اما لازمه دیگری نیز در این مورد دخیل است که آن هدف گذاری صحیح شماست.

شما باید واقع بینانه و با توجه به مسیر زندگی خود هدف‌های خود را برنامه ریزی کنید و برای رسیدن به آن کوشش کنید که نکته جالب توجه این‌جاست که هدف گذاری صحیح خود نیز یکی از گام ها برای رسیدن و تقویت خودباوری است؛ زیرا شما باید ابتدا با قبول کردن خود و توانمندی ها و مسیر زندگیتان هدف‌های خودتان را دسته بندی کنید تا بتوانید با انجام کارهای مناسب به آن اهداف دست پیدا کنید که باعث تقویت باور به خود در ذهن شما می‌شود.

  1. خودشناسی، عنصری مهم در خودباوری.

بعضی افراد بر این باورند که برای اینکه بتوانند در زندگی موفق باشند باید در تمام زمینه ها استعداد پ سررشته داشته باشند یا هنگامی که مشکل یا سوالی که جواب آن را ندارند یا خودشان به شخصه نمی‌توانند آن را حل کنند بر می‌خورند شروع به سرزنش کردن خود می‌کنند. این مورد اصلا درست نیست.

شما باید در ابتدا به شناخت کافی از خود برسید تا با این خودشناسی بتوانید زمینه هایی که در آن استعداد یا سررشته دارید را جدا کنید. اگر هم در زمینه که به آن نیاز دارید اما استعداد یا سررشته‌ای در آن ندارید باید به جای سرزنش کردن خود به یادگیری در باره آن بپردازید و یا از فردی که در این زمینه تخصص یا اطلاعاتی دارد کمک بگیرید.

ارزش گذاری برای خود

کلام آخر

در آخر باید این نکته را نیز ذکر کنیم که خودباوری یک امر مستمر است که شما باید به طور پیوسته و با صبر و حوصله، نکاتی که به تقویت این قدرت ذهنی در شما موجب می‌شود را انجام دهید تا این خصوصیت را در خود گسترش دهید. ما در این مقاله سعی کردیم مهم‌ترین ارکان و پایه های رسیدن به خودباوری را برای شما گرد هم آورده و در این مسیر شمارا یاری کنیم؛ امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مؤثر واقع شده باشد.

ممنون از همراهی گرم شما خوبان.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

صمیمانه از شما متشکریم. پس از تایید منتشر می شود.